skip to Main Content

Zünd Connect – automatski monitoring proizvodnje

Zünd, švajcarski proizvođač digitalnih sistema za sečenje, vodeća je firma koja izrađuje robusna industrijska rešenja za sečenje po principu “ključ u ruke” s vrhunskim specijalizovanim alatima, noževima, sofisticiranim optičkim sistemima i vrlo efikasnim i produktivnim digitalnim radnim tokovima.

Sve ovo korisnicima osigurava krajnju fleksibilnost kada je reč o definisanju rezova, odabiru materijala i kontrolisanju vremena isporuke.

Zünd CONNECT je modularni softverski alat koji tokom procesa sečenja vrlo jednostavno definiše oblasti s najvećim potencijalom za optimizaciju i poboljšanja. Koristeći Zünd CONNECT korisnik može videti kada, i što je još važnije, zašto dolazi do zastoja u radu mašine, koliko se vremena troši na podešavanje, te u bilo koje doba dana omogućuje korisniku pristup podacima o performansama sečenja i njegovoj raspoloživosti.
sistem beleži različite nivoe produktivnosti tokom unapred definisanog termina koristeći Zünd Cut Center – ZCC (verzija 3.4 ili novija) kao izvor podataka. Da bi se mogla poboljšati produktivnost potrebno je prepoznati i otkriti potencijalna područja poboljšanja. Taj potencijal prvenstveno leži u tehnologiji, ali i u načinu na koji se koristi.

Zünd CONNECT dostupan je u verziji MONITOR ili ANALYZER.
MONITOR predstavlja grafički prikaz ukupne efikasnosti opreme i dostupan je svim korisnicima ZCC-a besplatno.
ANALYZER s druge strane omogućuje naknadnu analizu i utvrđivanje gubitaka u produktivnosti koristeći pri tome posebne alate poput Pregleda, Popisa poslova, Detekcije gubitaka, Statistike gubitaka, a sve kako bi korisnik mogao ispravno oceniti proizvodni proces i uvesti poboljšanja.

Više o temi pročitajte na linku https://www.zund.com/en/software/zuend-connect

Back To Top